vineri, 26 mai 2017

La Reduta doar 45 minute

Aveti 45 de minute
Scenariu si coregrafie : Estel Dekermendjian și Bianca Oichea
Concept imagine și interactivitate multimedia live: Robert Erdös
Interpretare : Bianca Oichea
Produs de : Asociația Culturala retART
Un proiect finanțat de : Administrația Fondului Cultural Național si Centrul Național al Dansului -București
Partener asociat : Centrul Cultural Reduta Brașov
Sponsori : Abitare Sports, Monterai Resort
Parteneri media : www.veiozaarte. ro, Sapte Seri, Zile si Nopti, 24FUN, Iubesc Brașovul, Mix Tv, Brașov 360 Virtual Tour

Aveți 45 de minute?
Dans, multimedia, interactivitate, live feed – ingredientele unui spectacol coregrafic, a cărui premieră va avea loc sâmbătă, 30 octombrie, orele 19, la Centrul Cultural „Reduta” Brașov. „Aveți 45 de minute” este creat de coregrafele Bianca Oichea (România) și Estel Dekermendjian (Franța), împreună cu artistul multimedia Robert Erdös (România).
Revoluționar pentru scena dansului românesc, ”Aveți 45 de minute” îmbină noile tehnologii cu mişcările corpului folosind o platformă ce permite manipularea în timp real a unui număr infinit de formate digitale și a interacțiunii acestora cu mișcarea fizică a dansatorului. Noile tehnologii apar sub forma senzorilor de mișcare și a live feed-ului  pentru a crea o nouă organizare și percepție a spațiului. Acesta este modulat fizic de gestul performerului; spațiul răspunde, ajunge să simtă, un actor alături de personajul principal.
Gestul este cel care controlează imaginea holografică. Imaginea reacţionează la gestul dansatorului.  În ton cu preocupările și realitățile contemporane, veți trăi un moment de relaționare intim, acela al procesului de selecție umană, și anume interviul virtual. Inspirat de platforma virtuală "Second Life", în care jucătorul își crează EU-ul personal în viața virtuală - un avatar - personajul Pipo pornește într-o călătorie virtuală pentru a obține postul dorit în realitate. Corpul e ancora realității, el  manipulează și crează, configurează virtualul.
Ce se întamplă cu identitatea în momentul în care este supusă unei astfel de evaluări? Ce se întâmplă cu corpul, în acest nou imaginar plin de potențial creativ?

comunicatul de presa Reduta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu